×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí bramborový chléb s pecorinem
120 minut a více , Příloha , Střední náročnost , Italská , Chléb a pečivo , Pečení ,

Domácí bramborový chléb s pecorinem

Co budu potřebovat

2 brambory, vařené bez slupky a se snítkou Nyní v akci
rozmarýnu, vychladlé + uschovaná voda z vaření
1 kostka čerstvého droždí
1 lžička + 2 rovné lžíce krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla + 60 ml olivového oleje Nyní v akci
2 vejce
2 lžičky soli + 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
160 g sýra pecorino – Pecorino Romano 47% Nyní v akci
bloček, nastrouhaného najemno
500 g hladké mouky

Jak na to?

Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.

1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.

2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.

3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.

4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.

5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.

6) Předehřejte troubu na 180 °C.

7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.

8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.

9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.

Tip do kuchyně

 

Správně upečený chléb zní při zaťukání zespodu dutě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj