×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborový bác se švestkovou omáčkou
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Co budu potřebovat

4 brambory AQ Nyní v akci
2 stroužky česneku
50 g droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
500 ml polotučného mléka
špetka soli
1 lžička majoránky
1 vejce
250 g škvarku
100 g sádla + na vymazání
mák na vysypání
Na omáčku:
2 švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 svitky skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Jak na to?

1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj