×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové placky se švestkovým kompotem
50 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Bramborové placky se švestkovým kompotem

Co budu potřebovat

Na kompot
250 ml brusinkového džusu
100 g krupicového cukru
1 svitek skořice
450 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na půlky
Na placky
800 g brambor typu C Nyní v akci
1 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení Nyní v akci
šlehačka nebo zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Nejprve připravte kompot. Do hlubší pánve nebo do širšího kastrolu nalijte brusinkový džus, přisypte cukr a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, až se cukr úplně rozpustí. Do pánve přidejte skořici, zesilte oheň, přiveďte džus k varu a nechte vařit tak dlouho, až začne houstnout. Stáhněte plamen na minimum, do pánve přidejte švestky a vařte za občasného míchání asi 10 minut. Pak pánev stáhněte z plotny, přiklopte a udržujte v teple.
Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupejte. Pak je nastrouhejte nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, osolte a postupně přisypávejte mouku a míchejte, až vznikne středně tuhé těsto. Z těsta pak vytvořte placičky velikosti dlaně a opékejte je v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podávejte je zalité švestkovým kompotem , případně ozdobte šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj