×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové placky se švestkami a mákem
40 minut , Svačina , Nízká náročnost ,

Bramborové placky se švestkami a mákem

Co budu potřebovat

NA ŠVESTKOVOU MERENDU
250 g švestek
3 hřebíčky
1 svitek skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce tuzemáku
1 lžíce povidel
NA PLACKY
750 g brambor, uvařených den předem ve slupce, oloupaných Nyní v akci
250 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
máslo nebo sádlo na potření Nyní v akci
NA OZDOBU
mletý mák
moučkový cukr
sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Švestky vypeckujte, zalijte v rendlíku 50 ml vody a přiveďte k varu. Přidejte hřebíčky, skořici, cukr a míchejte tak dlouho, až směs zhoustne a tekutina se téměř odpaří. Potom přimíchejte povidla, ještě chvíli povařte a pokud je potřeba, můžete ještě dosladit a ochutit rumem.
Brambory nastrouhejte najemno, přimíchejte k nim mouku, vejce a necelou lžičku soli. Vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na stejné kousky a ty rozválejte na tenké placky. Opékejte je z obou stran na suché pánvi.
Opečené placky potírejte máslem, zdobte rozvařenými švestkami a posypte mletým mákem smíchaným s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj