×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové placky se šunkou a hráškem
30 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Něco lehkého , Smažení ,

Bramborové placky se šunkou a hráškem

Co budu potřebovat

2 brambory Nyní v akci
sůl
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžičky citronové kůry
2 vejce
60 g mraženého hrášku
3 plátky šunky Nyní v akci
olej Nyní v akci

Jak na to?

Bramborové placky se na našem území připravovaly už od středověku. Chuť se ale obměňovala přidáváním různých ingrediencí. Vyzkoušejte verzi se šunkou a hráškem a určitě si pochutnáte.

1) Oloupané a pokrájené brambory uvařte doměkka.

2) Sceďte je, rozšťouchejte a smíchejte s česnekem, cibulí, citronovou kůrou, vejci, hráškem a šunkou. Osolte.

3) Z hmoty tvarujte placičky a smažte je 3 minuty z každé strany na rozpáleném oleji.

Tip do kuchyně

 

Placky můžete podávat jen tak nebo třeba i se zeleninovým salátem. Vznikne vám tak parádní hlavní chod.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj