×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové placky s ragout z hub a pórku
30 minut , Předkrm , Střední náročnost ,

Bramborové placky s ragout z hub a pórku

Co budu potřebovat

3–4 velké brambory Nyní v akci
bílá část pórku
150 g čerstvých hub Nyní v akci
100 ml bílého vína
150 ml smetany ke šlehání
listové těsto
žloutek
máslo Nyní v akci
sůl, pepř
rozmarýn, petrželka, pažitka, šalvěj

Jak na to?

Na másle orestujeme pórek, přidáme houby. Okořeníme. Přilijeme bílé víno a krátce povaříme a zalijeme smetanou.

Brambory nakrájíme na tenoučké sirky, v míse je smícháme s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolíme a opepříme.

V pánvi rozpustíme trošku másla a z brambor upečeme z obou stran tenké placky. Na placky navršíme směs hub a pórku a zakryjeme rozváleným listovým těstem. Potřeme žloutkem a necháme péct v troubě při 220 °C 8–10 minut. Podáváme zasypané pažitkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj