×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí bramborové placičky
45 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Smažení ,

Domácí bramborové placičky

Co budu potřebovat

1 kg brambor + sůl Nyní v akci
150 g polohrubé mouky
100 g másla, rozehřátého Nyní v akci
50 g moučkového cukru

Jak na to?

Bramborové placičky se připravovaly na našem území již od pradávna. Vyzkoušejte tu staročeskou pochoutku i vy.

1) Nejdříve uvařte brambory ve slupce.

2) Oloupané je rozmačkejte šťouchadlem, jemně osolte a postupně k nim přisypávejte mouku a zpracovávejte těsto. Mouky je potřeba tolik, aby těsto mělo konzistenci podobnou těstu
na bramborové knedlíky.

3) Z hladkého těsta pak vyválejte dva dlouhé válečky a postupně z nich ukrajujte kousky.

4) Udělejte z každého kuličku a na pomoučněném válu z ní válečkem rozválejte tenkou kulatou placku velkou, jako bývají palačinky.

5) Každou pak položte na suchou rozpálenou železnou plotýnku na sporáku a opečte z obou stran.

6) Hotovou placku položte na velký talíř a mašlovačkou ji potřete máslem. Totéž udělejte s další a další plackou a pokládejte je pěkně na sebe.

Tip do kuchyně

 

Někdo má tyhle placky rád s povidly nebo s mákem. Můžete je podávat i jen tak, prostě s cukrem. Je to skvělé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj