×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Bezmasé ,

Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Co budu potřebovat

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky Nyní v akci
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj