×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová polévka
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Bramborová polévka

Co budu potřebovat

hrst sušených nebo 5 hrstí
čerstvých hub Nyní v akci
3 lžíce másla nebo 2 lžíce Nyní v akci
oleje Nyní v akci
1 menší cibule, nakrájená
najemno
2 lžíce hladké mouky,
můžete použít i špaldovou
4 větší brambory, Nyní v akci
nakrájené na kostičky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 větší mrkve
1 celer
2 petržele
3 stroužky česneku,
prolisované
1 lžíce sušené majoránky
hrst nasekané čerstvé
petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu. Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka. V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.

Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut. Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky. Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj