×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová polévka
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Bramborová polévka

Co budu potřebovat

6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky Nyní v akci
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 mrkve, očištěné a nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
6 středně velkých brambor typu C, oloupaných a nakrájených na kostičky Nyní v akci
sůl
čerstvě namletý pepř
½ lžičky mletého chilli
2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 lžíce hladké mouky
250 ml mléka Nyní v akci
125 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
hrst nastrouhaného tvrdého sýru, čedaru, ementálu nebo podle chuti Nyní v akci

Jak na to?

Do kastrolu, ve kterém budete vařit polévku, dejte slaninu a na středním plameni ji opékejte dokřupava. Vyndejte ji z kastrolu na papírovou utěrku, část tuku ze slaniny z kastrolu slijte a vraťte ho zpět na plotnu.
Přidejte do něj cibuli, mrkev, řapíkatý celer a opékejte asi 2 minuty. Pak přidejte brambory, opékejte dalších 5 minut, osolte, opepřete a okořeňte mletým chilli.
Do kastrolu vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké. V misce prošlehejte mouku s mlékem, vlijte do polévky a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
Polovinu polévky nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak ji vraťte zpátky do kastrolu a promíchejte. Znovu polévku ohřejte, případně dochuťte solí a pepřem, vmíchejte smetanu a petrželku a podávejte ji ozdobenou slaninou, sýrem a petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj