×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová omeleta s pórkem
60 minut , Nízká náročnost , Středomořská , Bezmasé ,

Bramborová omeleta s pórkem

Co budu potřebovat

vrchovatá lžíce másla na smažení
1 menší cibule AQ
1 pórek, zbavený ovadlých částí,
omytý a nakrájený na kolečka
225 g brambor AQ, uvařených ve slupce, Nyní v akci
vychlazených, oloupaných a pokrájených
na plátky
6 vajec
sůl
85 g eidamu 45% AQ
2 lžíce najemno nasekané petrželky AQ

Jak na to?

Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.

K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.

TIP: Pórek můžete použít i mražený.
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj