×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová kaše se sýrem a slaninou
20 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Bramborová kaše se sýrem a slaninou

Co budu potřebovat

1 kg brambor Nyní v akci
4 plátky prorostlé slaniny Nyní v akci
100 ml mléka Nyní v akci
100 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
menší svazek pažitky, nasekaný najemno

Jak na to?

1) Oloupané, pokrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka.

2) Mezitím na pánvi nasucho opečte plátky slaniny dokřupava a nalámejte je na kousky.

3) Brambory sceďte, rozšťouchejte, přilévejte horké mléko a vařečkou nebo pevnější metlou míchejte do hladké kaše.

4) Vmíchejte sýr, muškátový oříšek, nalámanou slaninu a polovinu nasekané pažitky. Kaši podle chuti osolte a podávejte posypanou zbylou pažitkou.

Tip do kuchyně

 

Kaši podávejte ideálně k pečenému masu nebo k obalovanému květáku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj