Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVylepšená bramborová kaše se sýrem a slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Vylepšená bramborová kaše se sýrem a slaninou
Vylepšená bramborová kaše se sýrem a slaninou

Vylepšená bramborová kaše se sýrem a slaninou

Překvapte při nedělním obědě originální verzí bramborové kaše se sýrem a slaninou. Je jednoduchá na přípravu a platí za plnohodnotný pokrm jen sama o sobě.
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Příloha

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Brambory 1 kg
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Mléko 100 ml
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Muškátový oříšek
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Brambory 1 kg
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Mléko 100 ml
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Muškátový oříšek
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.

Příprava

1
Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
2
Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
4
Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.
1
Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
2
Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
4
Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o mléce měli vědět
    Mléko je pro nás významným zdrojem vápníku a vitaminu D. Pokud si v jídelníčku hlídáte příjem tekutin, tak mléko do pitného režimu nepočítáme. Mléko je plnohodnotná potravina.
  • Jak udělat bramborovou kaši zdravější
    Slaninu zaměňte za kvalitní šunku s vysokým podílem masa. Čedar můžete zaměnit za méně tučný sýr, například 30% eidam. Pokrm doplňte salátem z čerstvé zeleniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.