×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím
30 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím

Co budu potřebovat

1 palice česneku + olivový olej
1,2 kg brambor Nyní v akci
60–125 ml podmáslí, dle potřeby
60 ml zakysané smetany Nyní v akci
100 g másla Nyní v akci
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k masu? Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši s pečeným česnekem a podmáslím.

1) Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2) Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.

3) Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.

4) Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.

Tip do kuchyně

 

Takto připravenou bramborovou kaši můžete podávat jak ke klasickým řízkům, tak k pečenému masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj