×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborová kaše s čerstvými bylinkami
20 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

Co budu potřebovat

1 kg brambor Nyní v akci
sůl
100 g másla
150 ml mléka Nyní v akci
1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
hladkolisté petrželky, nasekané
2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané

Jak na to?

1) Oloupané, pokrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka.

2) Sceďte je, rozšťouchejte, promíchejte s máslem, pokrájeným na kousky, přilévejte horké mléko a vařečkou nebo pevnější metlou míchejte do hladké kaše.

3) Osolte ji podle chuti. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr, hladkolistou petrželku a pažitku.

Tip do kuchyně

 

Můžete použít vámi oblíbené variace bylinek, jako je například libeček, tymián nebo šalvěj. Přizpůsobte si recept dle své chuti. Kaši podávejte ideálně jako přílohu k pečenému masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj