×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramboráky s mletým hovězím masem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Párty , Smažení ,

Bramboráky s mletým hovězím masem

Co budu potřebovat

500 g brambor Nyní v akci
250 g mletého hovězího masa Nyní v akci
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj