×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramboráky
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Bramboráky

Co budu potřebovat

1 kg moučných brambor Nyní v akci
2 vejce
2–4 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
3–4 lžíce čerstvé majoránky
1–2 lžičky tvarohu Nyní v akci
sádlo nebo olej na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utře­ným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj