×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Borůvkovo-mandlový koláč
90 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Borůvkovo-mandlový koláč

Co budu potřebovat

1 balení křehkého těsta
85 g másla Nyní v akci
175 g krupicového cukru Nyní v akci
175 g mandlí Nyní v akci
2 vejce
mandlové aroma
250 g borůvek
moučkový cukr

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte kulatou formu o průměru 23–24 cm a dejte ji do lednice. Po 10 minutách ji vyndejte, přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a 5 minut zapékejte při 220 °C. Máslo našlehejte s cukrem doběla a dokrémova. Přidejte mandle, vejce a mandlové aroma. Nakonec opatrně vmíchejte polovinu borůvek a těsto vlijte do formy na křehké těsto. Posypte zbylými borůvkami, malinko je přitlačte na těsto a při 180 °C pečte 45 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Vyndejte a nechte 10 minut chladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj