×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Boršč
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Východoevropská ,

Boršč

Co budu potřebovat

½ kg hovězího předního
½ kg vepřových žeber
1 cibule
2 stroužky česneku v celku
3 listy bobkového listu
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
1 vetší červená řepa, oloupaná, nakrájená na kostky
šťáva z půlky citronu Nyní v akci
50 g špeku, nakrájeného na kostky
25 g másla Nyní v akci
4 střední brambory, nakrájené na kostky Nyní v akci
2 mrkve, nakrájené na kolečka
150 g červených fazolí z konzervy
čtvrtka hlávky zelí, nakrájená
zakysaná smetana Nyní v akci

Jak na to?

1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina
2. Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3. Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
4. Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj