Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBohatý výživný boršč
Albert logoAlbert logo
  • Bohatý výživný boršč
Bohatý výživný boršč

Bohatý výživný boršč

Čím více surovin, tím lepší. Dopřejte si pravý poctivý boršč, jako ho dělala vaše babička.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 25 g
  • Hovězí přední bez kosti 500 g
  • Vepřová žebra 1/2 kg
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Sůl
  • Červená řepa 1 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Špek 50 g
  • Brambory 4 ks
  • Fazole červené sterilované 150 g
  • Mrkev 2 ks
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Máslo 25 g
  • Hovězí přední bez kosti 500 g
  • Vepřová žebra 1/2 kg
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Sůl
  • Červená řepa 1 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Špek 50 g
  • Brambory 4 ks
  • Fazole červené sterilované 150 g
  • Mrkev 2 ks

Příprava

1
Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
2
Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3
Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
4
Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
1
Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
2
Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3
Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
4
Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat polévku boršč zdravější
    Pokud si boršč chcete udělat zdravější, zaměřte se na kvalitní libové maso. Když polévku „ochudíte“ o špek, bude pokrm opět méně tučný.
  • Co byste o boršči měli vědět
    Zelí je výborným zdrojem vlákniny, která může mít pozitivní vliv na trávicí systém. Čerstvé červené zelí obsahuje více vitaminu C než zelí bílé. Tohoto vitaminu oba druhy obsahují více než citrusy.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.