×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Boloňské špagety
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Vaření ,

Boloňské špagety

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená na kostičky
4 stroužky česneku, prolisované
1 malá mrkev, nastrouhaná
čtvrtka celeru, nastrouhaná
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
3 sušená rajčata, nasekaná
400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
čerstvě mletý pepř a sůl
500 g špaget Nyní v akci

Jak na to?

Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilij­te víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj