×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bolehošťský řízek
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečený bolehošťský řízek

Co budu potřebovat

2 hrsti sušených hub Nyní v akci
1 větší cibule
1 lžíce sádla
200 g slaniny Nyní v akci
200 g kysaného zelí
1 lžíce strouhaného křenu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
500 g vepřové kýty
hladká mouka
300 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!

1) Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.

2) Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.

3) Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.

4) Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.

5) Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.

6) Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.

7) Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.

8) Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.

9) Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj