Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio panenka plněná špenátem a sušenými rajčaty
Albert logoAlbert logo
  • Bio panenka plněná špenátem a sušenými rajčaty
Bio panenka plněná špenátem a sušenými rajčaty

Bio panenka plněná špenátem a sušenými rajčaty

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Rajče BIO 500 g
  • Česnek BIO 6 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Sůl
  • Cukr třtinový BIO 1 plž
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Mozzarella BIO 100 g
  • Baby špenát BIO 100 g
  • Rajče BIO 500 g
  • Česnek BIO 6 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Sůl
  • Cukr třtinový BIO 1 plž
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Mozzarella BIO 100 g
  • Baby špenát BIO 100 g

Příprava

1
Na sušená rajčata rozpulte 500 g rajčat a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte neoloupané 4 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, osolte, posypte lžící cukru a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Sušte v troubě 3 hodiny na 100 °C. Nechte vychladnout a polovinu rajčat přendejte do sterilizované sklenice, přidejte lístky bazalky a 2 stroužky oloupaného česneku nakrájené na plátky. Zalijte olivovým olejem a uložte v lednici pro použití na těstoviny, pizzu, domácí bagety nebo chléb. Zbytek sušených rajčat použijte na náplň panenky.
2
Vepřovou panenku podélně rozkrojte, osolte a opepřete. Potřete 2 lžícemi pesta, poklaďte 100 g mozzarelly natrhané na kousky, 100 g lístků špenátu a připravenými sušenými rajčaty. Zarolujte a převažte kuchyňským provázkem.
3
Opečte ze všech stran na lžíci rozpáleného oleje, poté dejte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15 minut.
4
Poté nakrájejte na plátky a podávejte podle chuti nejlépe s bramborovou kaší nebo bramborami. Dopřejte si chuť tak, jak ji vymyslela příroda.
1
Na sušená rajčata rozpulte 500 g rajčat a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte neoloupané 4 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, osolte, posypte lžící cukru a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Sušte v troubě 3 hodiny na 100 °C. Nechte vychladnout a polovinu rajčat přendejte do sterilizované sklenice, přidejte lístky bazalky a 2 stroužky oloupaného česneku nakrájené na plátky. Zalijte olivovým olejem a uložte v lednici pro použití na těstoviny, pizzu, domácí bagety nebo chléb. Zbytek sušených rajčat použijte na náplň panenky.
2
Vepřovou panenku podélně rozkrojte, osolte a opepřete. Potřete 2 lžícemi pesta, poklaďte 100 g mozzarelly natrhané na kousky, 100 g lístků špenátu a připravenými sušenými rajčaty. Zarolujte a převažte kuchyňským provázkem.
3
Opečte ze všech stran na lžíci rozpáleného oleje, poté dejte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15 minut.
4
Poté nakrájejte na plátky a podávejte podle chuti nejlépe s bramborovou kaší nebo bramborami. Dopřejte si chuť tak, jak ji vymyslela příroda.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.