×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bezlepkový čokoládový koláč
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Moučníky a koláče , Pečení ,

Bezlepkový čokoládový koláč

Co budu potřebovat

200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa Nyní v akci
2 lžíce kakaového prášku
250 g másla
200 g cukru Nyní v akci
6 vajec
malinová omáčka na ozdobení
moučkový cukr na posypání
na krém chantilly:
1 vanilkový lusk
smetana ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru Nyní v akci
na čokoládové ozdoby:
čokoláda s vysokým obsahem kakaa Nyní v akci

Jak na to?

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. V jedné míse rozšleháme 6 vajec, v další pak smícháme máslo s cukrem. Obě hmoty spojíme dohromady, přisypeme kakaový prášek a pořádně promícháme. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto.
Formu na dort vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. Přilijeme těsto, troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 25 - 30 minut.
Mezitím si připravíme krém: vanilkový lusk rozkrojíme a dřeň vyškrábeme do misky.
Přilijeme smetanu, vyšleháme a přidáme cukr. Hotový krém zatím schováme do lednice.
Teď si připravíme čokoládové ozdoby: do sklenice vložíme cukrářský sáček a nalijeme do něj rozpuštěnou čokoládu, která by neměla být příliš přehřátá. Ideálně pracujeme na studené pracovní desce, aby čokoláda dobře tuhla.
Na pečící papír lijeme pomocí cukrářského pytlíku čokoládu a tvoříme libovolné tvary. Ozdoby necháme ztuhnout.
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme chvíli zchladit, nakrájíme a nandáme na talíř. Ozdobíme malinovou omáčkou, která nám zbyla z přípravy čokoládové pěny, a smetanou, do které zapíchneme čokoládovou ozdobu a lístek máty. Na závěr koláč posypeme cukrem a podáváme.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj