×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bezlepkový chléb s dýňovými semínky
45 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká ,

Bezlepkový chléb s dýňovými semínky

Co budu potřebovat

500 g směsi Jizerka
1 lžička cukru Nyní v akci
9 g soli
1 sáček sušeného droždí Nyní v akci
300 ml vody Nyní v akci
50 ml mléka Nyní v akci
3 lžíce oleje Nyní v akci
1 lžíce octa
2 hrsti dýňových semínek

Jak na to?

Směs Jizerka přesypejte do mísy, vmíchejte k ní cukr, sůl a droždí a pak postupně přidávejte a zašlehávejte vodu, mléko, olej a ocet. Nakonec vmíchejte semínka, směs přelijte do chlebíčkové formy, posypejte dalšími semínky a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut. Poté zkontrolujte zapíchnutím špejle a případně 10 minut dopečte.
Tip - Těsto můžete zjemnit lžící másla nebo sušeného mléka.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj