×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem
50 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Co budu potřebovat

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí Nyní v akci
15 g rýžové mouky Nyní v akci
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla Nyní v akci
50 ml vody Nyní v akci
4 lžíce Baileys Nyní v akci
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy Nyní v akci
1 lžička mleté kávy Nyní v akci

Jak na to?

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.

albert bio trtinovy cukrABio třtinový cukr

Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj