×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené batáty se slaninou
45 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečené batáty se slaninou

Co budu potřebovat

600 g sladkých brambor Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
28 plátků špeku nebo slaniny Nyní v akci

Jak na to?

Vyzkoušeli jste již sladké brambory neboli batáty? Určitě se toho nebojte. Se slaninou vytvoří dokonalou harmonii chutí během vaší hostiny.

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Lodičky brambor dejte do mísy, přidejte olej a sůl a pořádně rukama promíchejte, aby se všechny kusy brambor obalily olejem.

4) Pak brambory omotejte plátky špeku nebo slaniny a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5) Pečte dozlatova 20 až 25 minut.

Tip do kuchyně

 

Doporučujeme pečené batáty se slaninou podávat ke grilované krkovici. Batáty můžete stejně tak připravit na grilu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj