×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Banány v karamelu a sezamu
20 minut , Dezert , Nízká náročnost , Asijská ,

Banány v karamelu a sezamu

Co budu potřebovat

6 banánů
8 lžic světlého třtinového cukru
2 lžíce másla Nyní v akci
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
vanilková zmrzlina

Jak na to?

Kousky banánů posypte 2 lžícemi cukru. Pánev rozpalte na středním plameni a pak na ní postupně opečte banány v cukru. Dávejte je do trouby zahřáté na 60 °C a udržujte je teplé. Na omáčku zahřejte v rendlíku zbývající cukr, máslo a smetanu a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte sezamová semínka. Banány rozdělte do osmi servírovacích misek či skleniček, přelijte omáčkou a servírujte se zmrzlinou.
Tip - Kombinace teplých banánů a ledové zmrzliny je nepřekonatelná.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj