×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Banánovoskořicové šneky
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Banánovoskořicové šneky

Co budu potřebovat

225 g polohrubé mouky
225 g chlebové mouky Nyní v akci
1 lžička soli
1 lžička krupicového cukru
7 g sušeného droždí Nyní v akci
150 ml teplého mléka Nyní v akci
1 vejce
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
50 g másla
4 střední banány
200 g rozinek
2 lžičky skořice
100 g třtinového cukru Nyní v akci
4 lžíce medu

Jak na to?

1. Obě mouky smíchejte v míse, přidejte sůl, cukr a sušené droždí. Poté v sypké směsi udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko, našlehané vejce, olivový olej a 100 –150 ml teplé vody – tak abyste ze směsi uhnětli měkké, mokré těsto.
2. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 10 minut hněťte. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, překryjte čistou utěrkou a nechte kynout, aby zdvojnásobilo objem.
3. Máslem vymažte čtvercovou zapékací mísu o hraně asi 20 centimetrů. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte do obdélníku asi 30 x 25 cm a potřete ho rozpuštěným máslem. Banány pokrájejte na tenká kolečka a v míse je smíchejte s rozinkami, skořicí a cukrem. Směs rozprostřete na těsto – na tloušťku prstu od okrajů. Těsto zarolujte po delší straně, všechny vypadnuvší banány zatlačte zpět. Poté vzniklou roládu rozkrájejte na 7–9 šneků a ty jeden vedle druhého – řeznou stranu nahoru – vyskládejte do zapékací mísy. Přikryté utěrkou nechte 30 minut kynout.
4. Troubu předehřejte na 200 °C. Med zahřejte v rendlíku a polovinou potřete vršek šneků. Dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut zchladnout a pak vyklopte. Potřete zbylým medem a ihned podávejte.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj