×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Banánová roláda s karamelovou náplní
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Sladká jídla ,

Banánová roláda s karamelovou náplní

Co budu potřebovat

máslo na vymazání, polohrubá mouka
na vysypání
100 g hladké mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky skořice + ¼ lžičky soli
3 větší vejce
100 g krupicového cukru
2 banány, rozmačkané
30 g moučkového cukru na poprášení
utěrky
Na krém
500 g smetanového krémového sýra Nyní v akci
6 lžic másla, změklého
4 lžíce kondenzovaného mléka Salko
karamel
130 g moučkového cukru
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 190°C. Plech 25 × 40 cm vymažu máslem, vyložím pečicím papírem, který taky pomažu máslem a vysypu polohrubou moukou.
V míse promíchám hladkou mouku s kypřicím práškem, sodou, skořicí a solí.
V další míse šlehám vejce a cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Trvá to asi 3 minuty. Vmíchám rozmačkané banány a nakonec postupně i moučnou směs. Nemíchám moc, jen aby se vše propojilo. Vzniklé těsto rozetřu rovnoměrně na plech. Peču 13–15 minut.
Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mám čas připravit krém. Smetanový sýr ušlehám dohladka s máslem, přidám cukr a prošlehám. Pak vliju karamelové Salko a znovu šlehám. Pokud by byl krém tekutý, přidám trochu moučkového cukru. Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji krémem a zatočím. Hotovou roládu zabalím do potravinářské fólie a dám ji na hodinu vychladit do lednice. Před podávání ji ještě přendám na 10 minut do mrazáku, aby se lépe krájela. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 7,90 cena před slevou: 12,50
    sleva: −36 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 26,90
    sleva: −14 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj