×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bakalca
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Bakalca

Co budu potřebovat

500 g králíka
sůl a pepř
250 g mrkve + 1 celá mrkev
1 celá cibule, neloupaná
50 g oleje Nyní v akci
300 g cibule, nakrájené nadrobno
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
2 lžičky saturejky
100 ml bílého vína
20 g másla a 20 g mouky na zahuštění Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve vykostěte králíka. Z kostí si připravte vývar: dejte je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájejte maso na kostky a vhoďte ho na pánev, kde jste předtím na oleji nechali zesklovatět cibuli. Maso opečte, přidejte nakrájenou mrkev, bobkový list a 20 minut duste. Pak přidejte ostatní koření a bylinky, přilijte vývar a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijte víno a zahustěte máslem promnutým s mouku. Vařte 5 minut. Podávejte s bílým pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj