×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bagety s vlašskými ořechy
120 minut a více , Předkrm , Střední náročnost , Česká ,

Bagety s vlašskými ořechy

Co budu potřebovat

2 lžičky třtinového cukru Nyní v akci
7 g instantního droždí Nyní v akci
60 ml olivového oleje Nyní v akci
300 g hladké mouky
150 celozrnné chlebové mouky Nyní v akci
2 lžíce dýňových semínek
1 ½ lžičky slunečnicových semínek
185 g vlašských ořechů
sůl
20 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát. Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová se­mínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta. Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
Tip - Bagety jsou skvělé k polévce, s máslem a šunkou ovšem fungují zrovna tak.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj