×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bábovka s džemem
60 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Bábovka s džemem

Co budu potřebovat

220 ml mléka, vlažného Nyní v akci
2 lžíce másla + na vymazání formy Nyní v akci
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
1 vanilkový cukr
240 g krupicového cukru
200 g polohrubé mouky + na vysypání formy
1 prášek do pečiva
džem na plnění

Jak na to?

V mléce nechte rozpustit máslo. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny.
Do mísy vsypte mouku s práškem do pečiva, vlijte mléko s máslem, žloutkovou směs a promíchejte. Nakonec pomalu vpravte sníh. Předehřejte troubu na 170 °C.
Formu vymažte a vysypte, vlijte do ní těsto a pečte 35 minut.
Hotovou bábovku nechte vychladnout, pak ji rozkrojte na tři stejné pláty jako dort. Potřete vnitřní díly oblíbeným džemem. Pak je znovu složte do bábovky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj