×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Babiččin linecký dort
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Pečení ,

Babiččin linecký dort

Co budu potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
3 žloutky
150 g studeného másla, nakrájeného
na kostky
Náplň
3 bílky
1 lžička moučkového cukru
200 g meruňkového džemu Nyní v akci
100 g vlašských ořechů, mletých

Jak na to?

Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Přidejte prošlehané žloutky a promíchejte. Pak postupně přidávejte máslo a rychle zpracujte. Hladké těsto zabalte do fólie a nechte na chladném místě půl hodiny odpočinout. Těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte na placku vysokou 3–5 mm.
Pomocí válečku přeneste těsto do formy a prsty zlehka vytvarujte jeho okraje. Předehřejte troubu na 180 °C a 4 placky postupně upečte dorůžova. Mezitím si připravte náplň.
Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, do kterého jemně vmíchejte džem. Směs vrstvěte na placky, každou posypte ořechy. Dort nechte hodinu odpočinout v chladničce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj