×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Studená avokádová polévka
10 minut , Polévka , Nízká náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Studená avokádová polévka

Co budu potřebovat

1 okurka
450 g zeleného chřestu
60 g čerstvého špenátu
4 jarní cibulky
1 zralé avokádo Nyní v akci
1 hrst máty
2 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
sůl
pepř
pár lístků polníčku

Jak na to?

Vyzkoušejte lehký předkrm v podobě studené avokádové polévky. Ideální v letních měsících, jelikož skvěle osvěží.

1) Oloupanou okurku podélně rozkrojte.

2) Jednu půlku pokrájejte nahrubo, druhou na malé kostičky.

3) Chřest pokrájejte na kousky a se 125 ml vody ho rozmixujte dohladka.

4) Přidejte špenát, jarní cibuli, nahrubo pokrájenou půlku okurky a dalších 125 ml vody a opět mixujte.

5) Poté přidejte avokádo, mátu a citronovou šťávu a umixujte do hladké polévky.

6) Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené čerstvou mátou, kostičkami z druhé půlky okurky a lístky polníčku.

Tip do kuchyně

 

Nezapomeňte avokádo řádně pokapat citronovou šťávou. Jinak vám zhnědne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj