×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Asijské vepřové kostky s lilkem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská ,

Asijské vepřové kostky s lilkem

Co budu potřebovat

3 lžíce slunečnicového oleje AQ
650 g vepřových kostek
2 lilky
2 lžíce třtinového cukru ABio Nyní v akci
5 hvězdiček badyánu
1 svitek skořice
2 cibule
zázvor
1 červená chilli paprička
svazek koriandru AQ
2 lžíce rybí omáčky
1 velká limeta

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2. Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
Tip - Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj