×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Asijské medailonky
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská ,

Asijské medailonky

Co budu potřebovat

160 g krupicového cukru
600–800 g vepřových medailonků AQ
2 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sezamového oleje (lze nahradit olivovým)
2 jarní cibulky, nasekané na kolečka
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a opékejte minutu dvě, dokud ze všech stran nezezlátnou. Snižte plamen, vlijte rybí omáčku, přidejte česnek, olej a jarní cibulku a vařte patnáct minut nebo tak, aby maso bylo měkké a omáčka krásně lepivá. Maso podávejte nakrájené na plátky, ideálně se sójovou omáčkou k namáčení.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj