×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Artyčoky s bylinkami
45 minut , Střední náročnost ,

Artyčoky s bylinkami

Co budu potřebovat

6 velkých artyčoků
1 l vody Nyní v akci
2 citrony
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 stroužky česneku, na plátky
sůl, mletý pepř
60 ml vody nebo suchého bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané hladkolisté
petrželky,

Jak na to?

Z čerstvých artyčoků odstraňte postupně listy, chmýří a vyndejte srdíčka. Vložte je do mísy s litrem vody a šťávou z obou citronů. Do vody dejte i vymačkané citrony. Nechte 10 minut marinovat, pak artyčoky vyndejte, nechte okapat a srdíčka nakrájejte na centimetrové plátky.
V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a minutu opékejte. Přidejte plátky artyčoků, několikrát s pánví zatřeste, osolte a opepřete. Opékejte 5 minut, občas zamíchejte. Přilijte vodu nebo víno, lžíci citronové šťávy a přiklopte. Snižte plamen a vařte 12 minut, občas zamíchejte, dokud nejsou artyčoky měkké. Že jsou hotové, poznáte tak, že artyčoky snadno propíchnete nožem.
Vmíchejte nasekanou petrželku, vařte zhruba další minutu, abyste zredukovali přebytečnou tekutinu, pak sundejte z plotny. Pokud chcete, aby artyčoky více zezlátly, přidejte trochu olivového oleje a nechte ještě chvíli opékat. Podávejte samostatně s bílým pečivem nebo jako přílohu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj