×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Anglický krém
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Anglický krém

Co budu potřebovat

500 ml mléka Nyní v akci
8 žloutků
250 g cukru Nyní v akci
1 lusk vanilky
0,25 dl likéru Nyní v akci
drobné ovoce

Jak na to?

Do misky dáme žloutky ,cukr a vyškrábneme vanilkový lusk, důkladně prošleháme.
V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky.
Do žloutku opatrně nalijeme asi 1/3 teplého mléka, abychom vyrovnali teplotu a zamezili sražení. Prošleháme a přilijeme k zbytku mléka.
Na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Nesmíme přesáhnout 85°C, jinak dojde ke sražení.
Poté přelijeme přes cedník, podáváme s čerstvým ovocem.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj