×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Anglická snídaně - Klobásky, žampiony, fazole, vajíčko, rajčata a slanina
15 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Anglická , Pro gurmány , Vaření ,

Anglická snídaně - Klobásky, žampiony, fazole, vajíčko, rajčata a slanina

Co budu potřebovat

4 plátky slaniny Nyní v akci
4 žampiony portobello Nyní v akci
12–16 cherry rajčat, na větvičce Nyní v akci
6 lžiček olivového oleje Nyní v akci
2 celozrnné bulky
2 vepřové klobásky
2 kapky jablečného octa
2 vejce
1 plechovka fazolí v tomatové omáčce
pomerančový džus k podávání

Jak na to?

Připravte si pravou anglickou snídani. Je opravdu vydatná.

1) Slaninu, žampiony a cherry rajčata vyskládejte na plech.

2) Povrch žampionů potřete 3 lžičkami oleje a celý plech dejte pod gril, aby se houby i rajčata upekly a slanina zezlátla.

3) Zbylým olejem potřete rozříznuté bulky a rovněž opečte pod grilem.

4) Klobásky pečte 10 minut na grilovací pánvi.

5) Mezitím naplňte střední hrnec do ⅔ vodou, přidejte jablečný ocet a přiveďte k varu.

6) Vejce postupně vyklepněte do naběračky, ponořte je do vroucí vody – bílek rychle obalujte kolem žloutku a vařte 3 minuty, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý.

7) Fazole prohřejte v rendlíku.

8) Vše naservírujte na dva talíře: vždy po dvou plátcích slaniny, 2 žampionech, troše cherry rajčat, dvou půlkách bulky, 1 klobásce, 1 vejci a části fazolí.

Podávejte s džusem.

Tip do kuchyně

 

K snídani nezapomeňte podávat i kousek dobrého pečiva.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj