×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Andělský dort
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Andělský dort

Co budu potřebovat

12 bílků, pokojové teploty
1 lžička prášku do pečiva Nyní v akci
270 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
150 g hladké mouky
50 g kokosu Nyní v akci
100 g čerstvých malin
Na malinovou náplň:
700 g čerstvých nebo rozmrazených malin
30 g moučkového cukru
Na sněhový krém:
60 ml vody Nyní v akci
220 g krupicového cukru
3 bílky
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci

Jak na to?

1. Předehřeju si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé znich dám skleničku. Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
3. Korpusy vyprostím zforem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dám se do sněhového krému.
4. Vodu naliju do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj