×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ananas s vanilkovou zmrzlinou
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Mražení a zachlazování ,

Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Co budu potřebovat

1 zralý ananas Nyní v akci
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
šťáva ze 2 limet Nyní v akci
šťáva ze 2 pomerančů Nyní v akci
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Jak na to?

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj