! Přejít na mobilní verzi stránek. Najdete zde aktuální nabídku z akčních letáků, vyhledávání prodejen a recepty z Albert magazínu

Recepty

Pečený paprikáš

Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho proto doprostřed stolu, připravte lžíce, plátky bagety a zakysanou smetanu a nechte každého, ať si nabírá.

Pečený paprikáš

Recept vyšel v magazínu říjen 2010.

  • Počet porcí 4
  • Kuchyně Maďarská
  • Typ jídla Gurmán
  • Délka přípravy 120 minut a více
  • Náročnost přípravy Střední

Ingredience

  • 500 g hovězího zadního
  • 3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
  • olivový olej
  • 1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 2 lžičky kmínu
  • 400g plechovka nakládaných rajčat
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 malý svazek hladkolisté petrželky
  • bageta k podávání
  • zakysaná smetana k podávání
  • přidat všechny položky do seznamu

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.


Vyzkoušeli jste tento recept? Chcete se se svými zkušenostmi rozdělit s ostatními uživateli? Níže můžete k receptu připsat prostřednictvím sociální sítě Facebook svůj komentář:


další recepty v této rubrice