Nejvíce projektů hlásí tradičně Praha, velké množství žádostí dorazilo také z Českých Budějovic, Ústí nad Labem, Ostravy, ale i z dalších měst. Mezi přihlášenými organizacemi se nejčastěji objevují dětské domovy nebo nejrůznější charitativní instituce. Svůj projekt do programu „Bertík pomáhá 2017“ ale přihlásila například také ostravská městská knihovna, která chce dětem přiblížit čtení.

Bertíci jsou zpět

Jsme moc rádi, že se do našich obchodů vrací úspěšná kampaň Bertíci. Je to chytrý způsob, jak podpořit vzdělávaní a rozvoj dětí ze sociálně ohroženého prostředí a zároveň dát zákazníkům možnost udělat něco dobrého v jejich bezprostředním okolí,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Organizace měly možnost posílat návrhy projektů od května až do poloviny července. Sloužil k tomu speciálně vytvořený registrační on-line systém. Došlé žádosti nyní vyhodnotí Správní rada Nadačního fondu Albert. Ta následně v každém z celkově 34 regionů vybere dva nejlepší projekty, které se utkají o přízeň zákazníků.

Nadační fond Albert rozdělí téměř čtyři miliony korun

O vítězích rozhodnou sami zákazníci prostřednictvím hlasování přímo v 91 hypermarketech Albert po celé České republice. V rámci kampaně „Bertík pomáhá 2017“ získají v období od 21. září do 11. října za nákup v hodnotě nad 200 korun žetonek - takzvaný Bertík, který pak mohou vhodit do připravených hlasovacích boxů a podpořit tak jeden z místních projektů.

Projekt, který v daném regionu obdrží od nakupujících více Bertíků, získá finanční příspěvek v hodnotě 55 tisíc korun, druhý si pak odnese 35 tisíc korun. Oba projekty tak získají naši pomocnou ruku a žádný tak prakticky nezůstane poražený,“ upřesňuje Petra Režná. Celkově rozdělí Nadační fond Albert částku 3 700 000 korun.

Bertík pomáháPodrobnosti o programu jsou k dispozici na stránkách www.nadacnifondalbert.cz/akce/bertik-pomaha, kde můžete navíc sledovat Bertíkovu štafetu představující příběhy dětí, které i díky Nadačnímu fondu Albert v minulosti nabraly ten správný směr.