Dodržujte pitný režim

Děti často v zápalu hry nebo ve společnosti kamarádů zapomínají na dodržování pitného režimu. Horké letní dny v kombinaci s fyzickou námahou jsou přitom pro organismus větší zátěží než obvykle a je třeba nezanedbávat dostatečný příjem tekutin. Z loňského průzkumu obchodního řetězce Albert však vyplývá, že u poloviny školáků nepřesahuje denní příjem tekutin jeden litr, pětina z nich dokonce vypije jen půl litru denně. Nejraději mají děti ochucenou vodu a k oblíbeným patří i kolové a sladké sycené nápoje. Slazené limonády ale zpomalují vstřebávání vody do organizmu, a proto nejsou příliš vhodné.

„Děti by neměly pít jen v případě, že se dostaví pocit žízně, ale průběžně po celý den. Doporučuje se především obyčejná voda, kterou je možné smíchat se stoprocentními džusy, čerstvě vymačkanou ovocnou šťávou nebo přírodními sirupy. Vhodné jsou také neslazené ovocné čaje,“ uvádí RNDr. Pavel Suchánek, odborný garant projektu Nadačního fondu Albert Zdravá 5.Albert džus

Na výlet tak stačí lahev obyčejné vody, která by však neměla být příliš studená, aby žaludek nebyl vystaven zbytečné zátěži. Ideální teplota nápoje se pohybuje kolem 10 °C. O udržení teploty nápoje v jakémkoliv počasí se postará termoska, kterou je možné zakoupit v Albertu. K pitnému režimu Albert doporučuje také 100% džusy a nektary vlastní značky Albert Quality, které byly samotnými spotřebiteli označeny jako nejlepší novinka roku 2015 v prestižním programu Volba spotřebitelů. Zdrojem velkého množství vody může být také meloun, jehož sezóna je během letních měsíců v plném proudu. V tuto dobu jsou tedy nejsladší. V Albertu je k dostání nejen meloun vodní, ale také netradiční odrůdy, jako je meloun žlutý cukrový, cantaloupe, galia, či piel de sapo.

Albert ochucené mlékoSvačina je základ

Na každý výlet je potřeba mít dostatek energie. Děti ani dospělí by tedy neměli podceňovat důležitost svačiny. Ta by měla být především v letních měsících snadno stravitelná a přitom výživná. Dobrým základem takové svačiny je celozrnné pečivo s plátkem sýra nebo šunky. K tomu lze do batůžku přidat třeba jablko, banán nebo okurku. Pro případ náhlého nedostatku energie pak můžete sáhnout po sušenkách.

V Albertu je možné zakoupit vybrané potraviny, které jsou zdraví prospěšné. Pro snadnější orientaci jsou označeny logem Vím, co jím. Logo Vím, co jím zaručuje minimální obsah soli, přidaných cukrů nebo těch tuků, jichž máme v naší stravě obvykle až příliš. Navíc jsou takto označené i produkty určené pro děti.

Túry do přírody nebo odpočinek u vodyAlbert batohAlbert trekové boty

Slunečné dny přímo vybízejí k pěším túrám v přírodě. Veškeré potřebné vybavení, jako je pláštěnka, bunda či svačina, se vejde do trekingového batohu, který je možné koupit v Albertu. Batohy jsou ergonomicky tvarované a mají různé objemy, takže do nich lze přibalit i spacák pro případ nocování v přírodě pod hvězdnou noční oblohou. V Albertu je nabídka Albert brýleprázdninového vybavení i v letošním roce velmi široká. Pro vaše túry tady najdete opravdu vše, od sportovní a trekové obuvi a oblečení, funkčního prádla, sportovního vybavení a doplňků, jako jsou koloběžky, trekové hole, termosky nebo krabičky na svačinky, po opalovací krémy. Ty se zároveň budou hodit při odpočinku na pláži. Pro horké letní dny jsou zákazníkům k dispozici také sluneční brýle, výběr z plavek, nafukovací hračky a lehátka, hračky do vody, plážové tašky a široký výběr ze sortimentu knih a křížovek pro příjemné trávení volna.