Vánoce patří k nejkrásnějším obdobím v roce, kdy mají lidé k sobě blíž a nechtějíperníčky se jmény se cítit osaměle. My jsme se prostřednictvím speciální edice vánočních perníčků rozhodli podpořit děti ze sociálně znevýhodněného prostředí,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodního řetězce Albert a předseda správní rady Nadačního fondu Albert. Zákazníci přispějí pět korun z každého prodaného perníčku Nadačnímu fondu Albert, který získané prostředky přerozdělí dětem.

„Jsme velmi rádi, že originálně zdobené perníčky pro nás exkluzivně upeklo Merhautovo pekařství - náš regionální dodavatel, který do obchodů Albert dodává oblíbené lokální pekařské výrobky již řadu let,“ dodává Jiří Mareček. Perníčky se jmény jsou vyrobené podle tradiční receptury z výhradně českých surovin.

O rozdělení peněz rozhodnou zákazníci

Vybrané prostředky ze zakoupených vánočních perníčků Nadační fond Albert přerozdělí mezi projekty pomáhající dětem z dětských domovů i z rodin, které dětem nemohou poskytnout dostatečné zázemí. Přerozdělení finančních prostředků mohou nyní ovlivnit i samotní zákazníci obchodů Albert a to prostřednictvím hlasování pro konkrétní projekt ve svém okolí na webových stránkách Nadačního fondu Albert www.nadacnifondalbert.cz.