Potraviny byly vybírány dobrovolníky v typicky modrých zástěrách s logem projektu „Potraviny pomáhají“. Darované jídlo bylo vkládáno do speciálních košů a poté přes potravinové banky odesláno neziskovým organizacím přímo v regionu, kde ho lidé darovali. Odtud poputuje k matkám s dětmi v azylových domech, seniorům, osobám bez domova či lidem s handicapem.

„Velmi si vážíme toho, jak se lidé do akce zapojili. Děkujeme především našim zákazníkům – ti v obchodech Albert přispěli 22 tunami potravin, které již nyní lidem v nouzi pomáhají. Velké díky patří ale i všem dobrovolníkům a zaměstnancům, kteří při organizaci celé akce sehráli klíčovou roli,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert.

V rámci olomouckého hypermarketu do sbírky přispěl plným košíkem i Marian Jurečka, ministr zemědělství České republiky, který se v typické zástěře zařadil mezi dobrovolníky. Modrou dobrovolnickou zástěru zde kromě zaměstnanců obchodu oblékl také Pavel Mikoška, ředitel kvality obchodního řetězce Albert. Hypermarket v Olomouci do sbírky vybral celkem přes tunu potravin.