Tříčlenné týmy měly za úkol stejně jako v regionálním kole připravit zdravé a zároveň cenověcoolinaření fin 3 dostupné studené párty pohoštění. Navíc ve finále musely ještě odpovědět na otázky z oblasti zdravého životního stylu. V porotě zasedla koordinátorka Zdravé 5 Eva Nepokojová, výživový poradkyně a kuchařka Zuzana Komůrková a Jan Hajný – FOOD ARTIST a šéfkuchař školy vaření Chefparade. Porotci hodnotili originalitu receptu, kreativní ztvárnění, složení i chuť pokrmu a týmovou spolupráci týmu při vaření.

Předsedkyně poroty Eva Nepokojová vyzdvihla jak nápady, tak zručnost všech soutěžících: „Byli jsme nadšeni nápady i kvalitou přípravy všech týmů. Viděli jsme úžasná aranžmá pokrmů a děti překvapivě bodovaly i při náročném vědomostním kvízu. Velké uznání patří také pedagogům, kteří děti po celou dobu konání soutěže podporovali.“

Vítězové jednotlivých kategorií:

Kategorie Babycoolers (předškoláci MŠ): Tým Šikulové z MŠ Žitenice na Litoměřicku

Kategorie Minicoolers (1.-3. třída ZŠ): Tým Piráti ze ZŠ Stříbrnická Ústí nad Labem

Kategorie Midicoolers (4.-6. třída ZŠ): Tým Ovocňáci ze ZŠ Dobrá Voda u Hořic Tým Ovocňáci ze ZŠ Dobrá Voda u Hořic Tým Ovocňáci ze ZŠ Dobrá Voda u Hořic Tým Ovocňáci ze ZŠ Dobrá Voda u HořicTým Ovocňáci ze ZŠ Dobrá Voda u Hořic

Kategorie Maxicoolers (7.-9. třída ZŠ): Tým Květinky ze ZŠ Ronov nad Doubravou

Kategorie Freecoolers (smíšené týmy z dětských domovů nebo volnočasových zařízení): Tým 1. C z Praktické školy KolínTým 1. C z Praktické školy KolínTým 1.C z Praktické základní školy Kolín

Kuchařská soutěž „Coolinaření s Albertem“ je určena předškolákům z mateřských škol ve věku 6 let, žákům základních škol a klientům z dalších zařízení jako jsou dětské domovy nebo nízkoprahové a volnočasové kluby do 18 let. Jejím smyslem je osvěžit u dětí a mladistvých znalost zásad správné výživy a zároveň podpořit domácí přípravu jednoduchých pokrmů. Organizuje ji Nadační fond Albert prostřednictvím svého unikátního vzdělávacího projektu Zdravá 5. „Coolinaření s Albertem“ je již třetí ze série talentových soutěží Zdravé 5.

Více o průběhu finále i týmech umístěných na dalších pozicích naleznete na www.zdrava5.cz/kucharska-soutez.

coolinaření fin 1coolinaření fin 2