Odborník radí

Projekt si klade za cíl zvýšit informovanost o zdraví prospěšných potravinách a tím předcházet civilizačním chorobám, osvětu správných stravovacích návyků a motivaci veřejnosti k aktivní péči o zdraví. Festival zdravého nakupování se uskuteční v jedenácti vybraných hypermarketech Albert po celé České republice.

Nákup potravin sice patří do běžných každodenních záležitostí, ale většina z nás kvůli časovému vytížení dostatečně nedbá na jejich složení a nutriční poměr. Jsme rádi, že i my můžeme aktivně přispět k osvětě zásad zdravého životního stylu našich zákazníků a jejich nejbližších,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert.

Zákazníci prodejen Albert mohou od 18. do 27. září na vybraných hypermarketech Albert využít v průběhu dne rady odborníka na výživu, změřit si svůj krevní tlak nebo BMI. Kromě toho jsou připraveny ochutnávky produktů s logem Vím, co jím. Dvakrát denně též bude probíhat asistovaný nákup s odborníkem na výživu, díky kterému zákazníci získají větší jistotu při výběru potravin vhodných pro zařazení do vyváženého a zdravého jídelníčku.

Pokud se i vy chcete zúčastnit nákupu s odborníkem, zaregistrujte se předem na webových stránkách www.vimcojim.cz. Kapacita je omezená. V rámci doprovodného programu jsou na prodejní ploše prodejny připraveny také ochutnávky netradičních druhů ovoce a zeleniny, soutěže a další.

Zdraví až na prvním místě

Obchodní řetězec Albert se tématu zdravého stravování věnuje již několik let. Děti například učí zásadám zdravé výživy v rámci celorepublikového programu Zdravá 5 pod záštitou Nadačního fondu Albert. Tento program je zdarma poskytován základním a mateřským školám.

Albert využívá na produktech vybraných vlastních značek Albert loga mezinárodní iniciativy „Vím, co jím a piju“. Tyto zaručují minimální obsah soli, přidaných cukrů nebo těch tuků, jichž máme v naší stravě obvykle až příliš. V nedávném průzkumu* se Albert zaměřil na pitný režim a skladbu svačin u dětí ve školním věku. Také neustále rozšiřuje sortiment pro zákazníky preferující potraviny bez umělých přísad v podobě produktové řady Albert Bio a Albert Veggie a nově na své pulty zařadil výrobky bez lepku a laktózy vlastní značky Albert FreeFrom.

Festival zdravého nakupování s Albertem se koná v následujícíchFZN upd hypermarketech Albert vždy od 10:00 do 18:00 hod.:

18. 9. Brno Modřice, OC Olympia Brno

19. 9. Olomouc, OC Olympia Olomouc

20. 9. Ostrava, OC Avion Shopping Park

21. 9. Plzeň Černice, OC Olympia Plzeň

22. 9. Praha, Arkády

23. 9. Brno, OC Vaňkovka

24. 9. Hradec Králové, OC Hradec Králové (probíhá ve dvou prodejnách Albert současně,
ul. Kutnohorská a Víta Nejedlého)

25. 9. Praha Chodov, OC Chodov

26. 9. Praha Nové Butovice, OC Galerie Butovice

27. 9. Průhonice, OC Průhonice

Více informací je k dispozici na webových stránkách www.albert.cz nebo na sociálních sítích facebook.com/albertceskarepublika a twitter.com/albertcesko.

*Zdroj: Obchodní řetězec Albert – Ovoce a zelenina ve stravování dětí: http://www.albert.cz/pro-novinare/tiskove-zpravy/temer-tri-ctvrtiny-skolaku-ji-denne-ovoce-mezi-nejoblibenejsi-patri-jablka-a-banany