Jako náhradu za vyprodaná alba nabízejí prodejny Albert zdarma papírovou krabičku rovněž určenou ke sbírání kartiček šmoulů. Kromě těchto krabiček se ale nyní objevila zcela nová možnost, jakým způsobem šmoulí kartičky sbírat. „Kolegové objevili na youtube video, ve kterém si malá holčička Ája vyrobila vlastní originální album, do kterého teď sbírá šmoulí kartičky. To nás absolutně nadchlo, proto jsme se rozhodli poslat Áje velkou odměnu, a to nejen šmoulí překvapení, ale i zdravé svačinky s pitím do školy na celý rok zdarma. Ája nás i vlastně inspirovala k soutěži pro všechny ostatní děti,“ říká k úspěchu kampaně Zlata Ulrichová, marketingová ředitelka společnosti Ahold.

Holčička Ája inspirovala společnost Ahold k vyhlášení soutěže pro všechny tvořivé děti, aby si vyrobily šmoulí album. Soutěž o „nejoriginálnější šmoulí album“ a možnosti získat hlavní výhru, se objeví v příštím týdnu na stránkách www.agentialbert.cz a potrvá do do konce kampaně, tedy do 4. 10. 2011.

Každý týden vylosujeme 10 dětí s nejoriginálnějším albem, které obdrží bílou postavičku, kterou je možné pokreslit a dát jí tak vlastní originální vzhled.

Video s holčičkou Ájou je k dispozici zde.

Více informací o soutěži a šmoulí kampani na www.albert.cz a www.agentialbert.cz.