Grilovací sezóně se intenzivně věnujeme každý rok a vždy se snažíme pro naše zákazníky připravit atraktivní nabídku. Vzhledem k tomu, že pro většinu z nás je grilování spojeno s masem, připravujeme pro zákazníky novinky, aby mohli vyzkoušet i něco jiného než tradiční úpravy. Letos se jedná o marinovaná masa  označená logem partnerského pořadu Rozpal to, šéfe!,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert.

„Se současným trendem, kdy má stále více zákazníků chuť experimentovat v kuchyni, souvisí i vzrůstající obliba pořadů o vaření. Kromě toho vznikají nové blogy o vaření a festivaly zaměřené na jídlo, kde lidé hledají inspiraci. Tu mohou mimo jiné najít také v našem zákaznickém časopisu Albert v kuchyni, ale také na webu albert.cz. Ten funguje jako interaktivní kuchařka a zároveň na něm probíhá škola vaření se Zdeňkem Pohlreichem,“ dodává Dagmar Krausová.

maso na grilmaso na gril 2

Pokud rádi grilujete, těšte se na speciální letní edici pořadu Rozpal to, šéfe!, v níž Zdeněk Pohlreich představí spoustu zajímavých receptů na domácí grilování. V prodejně pak zákazníci najdou novinky v sortimentu masa označené logem tohoto pořadu. Podle něho zaručeně poznají, že se jedná o maso ideální na grilování. Vybírat mohou například z kuřecích či vepřových marinovaných mas či z masných produktů, jako jsou klobásy nebo mletá masa. Různé druhy olejových marinád dodají masu nejen výbornou chuť, ale také je zkřehčí. Na marinády se používají jen kvalitní oleje, které se nepřepalují a jsou bez přidaných chemických složek a lepku.

Vína vhodná ke grilovaným pokrmům

V Albertu najdou zákazníci exkluzivní novou řadu kvalitních vín s logem Albert Heijn, která je dostupná za příznivou cenu.víno na gril 2 Vína pocházejí ze všech koutů světa, jako je Francie, Itálie, Chile, Argentina nebo Austrálie, a jsou k dostání ve standardních objemech. Novinkou jsou láhve o objemu 0,25 l u vybraných druhů vín. Ty vycházejí vstříc zákazníkům, aby měli možnost nová vína nejdříve ochutnat nebo si zakoupit menší balení. Ta jsou rovněž ideální pro příležitosti, jako je cestování nebo piknik s přáteli.

Ke grilování Albert doporučuje hned tři druhy vín. Merlot, červené víno z Chile, má vůni lesního ovoce a červených třešní. Hodí se k vepřovému masu z grilu. Bílé francouzské víno Sauvignon Blanc chutí připomíná ovoce a bylinky. Skvěle se doplňuje s mořskými plody a lehkými masy. A do třetice červené víno Malbec z Argentiny je díky své intenzitě a vůni tmavého lesního ovoce, vanilky a čokolády ideální k hovězím steakům či pikantním sýrům.

Potřebné vybavení pro grilování

Grilování se také neobejde bez doplňkového sortimentu. V Albertu pořídíte vše od grilu, briket, podpalovačů, roštů, čističů na grily, sady náčiní na grilování přes papírové tácky a ubrousky až po drobný doplňkový sortiment, jako jsou třeba svíčky silně odpuzující komáry. Pokud toužíte po profesionální kuchařské výbavě, i zde vám vyjde Albert vstříc. Díky právě probíhající sběratelské kampani mohou zákazníci získat za nákupy nože značky Sambonet. Ty se vyznačují mimořádným řemeslným zpracováním, elegancí a především vysokou kvalitou. Na porcování grilovaných steaků je obzvláště vhodný steakový nůž Sambonet s jemně vroubkovanou ostří čepele.

Když griluje šéf

Při výběru masa na gril jsou sice Češi konzervativnější, ale rádi experimentují s různými druhy ovoce a zeleniny. Populární je v současné době grilování banánů, plněných žampionů Portobelo se sýrem a piniovými oříšky nebo ananasu. Grilovaný ananas naložený v tequile podle receptu Zdeňka Pohlreicha je ideální sladkou tečkou. Připravíte ho za pár minut a budete na něj potřebovat:

1 zralý ananas

½ lžičky soli a čerstvě mletého pepřeAnanas na gril

4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny

Na marinádu:

250 ml tequily

4 lžíce třtinového cukru

Šťáva ze 2 limet

Šťáva ze 2 pomerančů

1 červená chilli paprička, nadrobno

2 lžíce nasekaného koriandru

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů. Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet, po půlhodině je obraťte. Rozpalte gril na 180 °C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte, opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3-5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.

Další inspiraci pro grilování najdete v nejnovějším magazínu Albert v kuchyni, který je na prodejnách Albert k dispozici zdarma nebo na webu www.albert.cz.