logo NFAlogo Zdravá 5

Porota Zdravé 5 vybrala k online hlasování do semifinále z došlých přihlášek pět nejlepších týmů z každé věkové kategorie a kraje. Hodnotí se nejen složení pokrmu, ale i lákavý vzhled, jednoduchost přípravy a finanční nenáročnost surovin do 100 korun na 4 porce.

Do národních finále 6. června v Praze a 13. června v Olomouci už postoupí jen jeden tým z každé věkové kategorie i kraje, který získá nejvíce hlasů ve veřejném online hlasování. Na výherce finále čekají kurzy vaření pod vedením špičkových profesionálů v oboru a další lákavé ceny.

Kuchařská soutěž je určena předškolákům z mateřských škol ve věku do 6 let, žákům základních škol a klientům z dalších zařízení jako jsou dětské domovy nebo nízkoprahové a volnočasové kluby do 18 let. Jejím smyslem je upevnit u dětí a mladistvých znalost zásad správné výživy a zároveň podpořit domácí přípravu jednoduchých pokrmů.

„Coolinaření s Albertem“ je již třetí ze série talentových soutěží Zdravé 5. Více o pravidlech a termínech soutěže naleznete na www.zdrava5.cz v sekci Kuchařská soutěž.

Coolinaření s Albertem